Αρχική arrow Ανακοινώσεις arrow Διευκρίνιση για το εργαστήριο της Τετάρτης 10 Απριλίου 2013
Διευκρίνιση για το εργαστήριο της Τετάρτης 10 Απριλίου 2013

 

Για άρση παρεξηγήσεων και επειδή κάποιοι φοιτητές διαμαρτυρήθηκαν για τη ματαίωση του εργαστηρίου της 10.04.2013, διευκρινίζεται ότι η ανακοίνωση για τη Γ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου έγινε γνωστή στο εργαστήριο λίγες ώρες πριν τη συνέλευση. Όπως είναι γνωστό ο Φ.Σ. δεν κοινοποιεί τις αποφάσεις του στο διδακτικό προσωπικό.

Υπήρχαν 2 επιλογές: 1) Να γίνει το εργαστήριο αν η Γ.Σ. τελείωνε πριν την ώρα έναρξης του εργαστηρίου (17.00), 2) Να ματαιωθεί το εργαστήριο. Στην πρώτη περίπτωση υπήρχε ο κίνδυνος πολλών απουσιών αφού οι φοιτητές δεν θα γνώριζαν αν θα γίνει το εργαστήριο ή διότι πολλοί δεν θα είχαν έλθει καθόλου στη σχολή. Αυτό θα είχε σαν συνέπεια να γίνει το εργαστήριο με μικρή συμμετοχή οπότε την επόμενη εβδομάδα θα έπρεπε οι φοιτητές που το είχαν χάσει να κάνουν 1 άσκηση επιπλέον (2 ασκήσεις την ίδια ημέρα) προστιθέμενοι στις ήδη μεγάλες ομάδες. Το αποτέλεσμα θα ήταν μάλλον αποκαρδιωτικό. Έτσι επελέγη η πιο καθαρή, δεύτερη λύση.

Θα έπρεπε, ίσως, να υπάρχει μια μόνιμη και σταθερή συμφωνία της σχολής με το Φ.Σ. για το τι θα γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, με κανόνες που δεν θα επιδέχονται διαφορετικών ερμηνειών και που θα είναι γνωστοί σε όλο το διδακτικό προσωπικό και τους φοιτητές. Λόγω ασάφειας σε αυτό το θέμα, το διδακτικό προσωπικό πρέπει να αυτοσχεδιάζει και να παίρνει αποφάσεις που ναι μεν εκείνο κρίνει ότι είναι οι πιο σωστές για τους φοιτητές, αλλά όπως φαίνεται δεν αξιολογούνται έτσι από όλους.    

 

 
< Προηγ.   Επόμ. >
Lighting Laboratory - Εργαστήριο Φωτοτεχνίας